Petr Fulín míří na Salzburgring s jasným plánem – uhájit vedení v tabulce a nepřipustit opakování loňské smůly

  • Úvod /
  • Sezóna /
  • 2014 /
  • Zprávy /
  • Petr Fulín míří na Salzburgring s jasným plánem – uhájit vedení v tabulce a nepřipustit opakování loňské smůly

Petr Fulín míří na Salzburgring s jasným plánem – uhájit vedení v tabulce a nepřipustit opakování loňské smůly

Třetí závodní víkend Evropského poháru hostí rychlá trať v alpském údolí nedaleko Mozartova rodiště. Historický okruh ze 60. let je součástí kalendáře už potřetí, zatímco v roce 2012 nestačil Petr Fulín pouze na Fernanda Monjeho s turbodieselovým Seatem Leon, loni po kvalifikačním vítězství doplatil už v prvním závodě na atak soupeřů a musel odstoupit.

"Salzburgring považuji za jednu z nejslabších částí kalendáře, protože je to převážně rovinatá trať bez technických pasáží. Rozestupy mezi piloty jsou tu minimální, a tak se tady jakákoliv nevýhoda ve výkonu nebo váze vozu pořádně umocní," říká k Salzburgringu Petr Fulín, který kvůli kompenzačnímu systému poveze maximální zátěž.

"Bohužel nám nevychází předpověď počasí, která podobně jako na všechny letošní víkendy počítá s deštěm. Ten přitom loni zapříčinil havárii. Proto chci jet na jistotu a pokusím se i akceptovat ztrátu nějaké té pozice, protože nechci opakovat loňský scénář. Nechci působit odevzdaně, ale minulý závod na Salzburgringu nás kvůli horlivosti soupeřů stál dost bodů i peněz. Každopádně celý tým je připraven, těšíme se na další závody a rozhodně chceme předvést maximum," nastínil své plány na víkend průběžný lídr kategorie S2000.

Výkony Petra Fulína sledujte prostřednictvím časomíry na stránce mstworld.com, dojmy po jízdách budou k dispozici na facebookových stránkách VEKRA Racing Team či Petr Fulín.

Harmonogram závodního víkendu na Salzburgringu:

pátek 23. května

09.45 test #1

14.00 test #2

 

sobota 24. května

11.45 trénink

16.45 kvalifikace

 

neděle 25. května

09.00 warmup

16.00 závod #1

17.10 závod #2